Kuşlar İçin Güvenli Göç Rotaları Oluşturuluyor.

Kategori: Kuşlar, Haber
Etiketler: ,

Anadolu, Avrupa ve Afrika arasında süzülerek göç eden kuşlar için önemli bir göç yolu. Özellikle leylek, pelikan, kartal, şahin, akbaba türleri gibi süzülerek göç eden kuş türleri, göç yolculuğu sırasında dinlenme ve beslenme yerlerine ihtiyaç duyuyor. Zorlu göç yolculuklarında mola verdikleri ve dinlendikleri noktalardan biri de elektrik direkleri. İzolasyonu olmayan direkler de kuşlar için en önemli tehditlerden biri haline geliyor.

Doğa Derneği ve Toros EDAŞ iş birliği içerisinde 2022 yılı sonuna kadar Mersin ve Adana il sınırları içerisinde 116 direğin izolasyonu gerçekleştirildi. 2023 yılı itibari ile ise 100 direk daha Toros EDAŞ ile yapılan protokol kapsamında izole edildi ve toplam 216 elektrik direğinin izolasyonu gerçekleşmiş oldu.

Yapılan çalışmaların başarılı sonuç vermesi ve kuşların göç esnasında daha az tehditle karşılaşacağını bilmek gelecek çalışmalarda bizler için umut ve güç kaynağı olmaktadır. Gelecek dönemlerde tehlike oluşturan diğer alanların belirlenmesi ve izolasyon süreçlerinin tamamlanması gerekmektedir. Bölgedeki tehlikeli elektrik direklerinin izolasyonu için çalışmalarımıza devam ediyoruz.

Yorum yapılmamış

Yorum Bırak