Güven Eken

güven

Doğa Derneği ve Seferihisar Doğa Okulu’nun kurucu ekipleri içinde yer aldım. 2004-2014 yılları arasında sırasıyla Doğa Derneği’nin Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yaptım. 2014-2019 süresince Seferihisar Doğa Okulu’nun eğitim programlarını koordine ettim.

2019-2024 yıllarında İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı olarak görev yaptım. Bu süreçte sırasıyla İzmir Vakfı Genel Müdürlüğü, İzDoğa Yönetim Kurulu Başkanlığı ve İzmir Planlama Ajansı’nın kurucu başkanlığı görevlerini yürüttüm.

2011’den bu yana Seferihisar Orhanlı’da ve memleketim Gelibolu’da çiftçilik yaparak zeytinyağı ve buğday üretiyorum. 2024 yılında kurduğum İzmir Okulu’nda ekip arkadaşlarımla birlikte araştırma ve eğitim programları tasarlamaya ve uygulamaya devam ediyorum.

Önemli Doğa Alanları, İran – Anadolu Sıcak Bölgesi, Kadim Üretim Havzaları, Yaşayan Parklar, Akışkan Mekanlar ve Döngüsel Kültür gibi doğa koruma araçlarının kavramsal tasarımını gerçekleştirdim. Çok sayıda uluslararası proje ve kampanya koordine ettim.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi 1996 mezunuyum. İngilizce ve Almanca biliyorum.

Change this in Theme Options
Change this in Theme Options