Zeytin Ormanı Okulu

Kategori: Genel, Haber
Etiketler: , , , ,

Karatavuk kuşunun ağzından, sofralarımıza gelinceye kadar zeytinin binlerce yıllık yolculuğu boyunca oluşturduğu kültüre tanık olmak için Ege’nin zeytin ormanlarında buluşuyoruz. Sincapların, kirpilerin, kızılgerdanların ve zeytin ormanlarındaki canlılardan birisi olarak üretmeye devam eden insanların yanı başında. Bilgeliğin, barışın, sağlığın ve yeniden doğuşun simgesi; zeytin ağacını, zeytin ormanlarını tanımak için.

Aramıza katılır mısınız?

ZEYTİN ORMANI OKULU
1.Gün: 13 Aralık
Zeytin Ormanı Okulu’nun ilk günü, İzmir Seferihisar’da bulunan Doğa Okulu’nda saat 08:00’da bir araya geliyoruz. Kahvaltı ve tanışmanın ardından, İzmir’in zeytin ormanlarına doğru yola çıkacağız. Yolculuğumuz boyunca zeytin ormanlarında yaşayan canlıları tanıma, gözlemleme şansı bulacağız. Biyolojik çeşitlilik açısından zeytin ormanı ekosisteminin önemini örneklerle konuşacağımız birlikteliğimizin ilk gününde binlerce yıldır kesintisiz olarak devam eden zeytinyağı kültürünün izlerini süreceğiz..

2.Gün: 14 Aralık
Zeytin Ormanı Okulu’nun ikinci gününde Kuşadası Davutlar’da bulunan Zeytinyağı Müzesi’ni ziyaret edeceğiz. Buradaki ziyaretimiz sırasında zeytin ve zeytinyağının oluşturduğu kültürü adım adım yaşayacağız. Günün sonunda Doğa Okulu’na dönerek zeytin ormanı ekosistemi, Anadolu’nun zeytin türleri gibi konularda paylaşımlarda bulunacağız.

3.Gün: 15 Aralık
Zeytin Ormanı Okulu’nun üçüncü gününde, İzmir’in Orhanlı Vadisi’ndeki zeytin ormanlarında devam eden kadim üretim yöntemlerini, bu vadide yaşayan insanlardan dinleyeceğiz. Kızılkuru, yağlık zeytin, hurma birbirinden nasıl ayırt edilir, çağıl nasıl örülür, zeytin ormanlarında yaşayan canlıların zeytinyağı kültüründeki önemi nedir gibi konuları deneyimleyerek öğrenme şansı bulacağız. Üç günlük birlikteliğimiz boyunca zeytin ormanlarında yaşayan canlılardan birisi olarak düşünmenin ve üretmenin farkına varmaya çalışacağız.

Ege’nin zeytin ormanlarında buluşmak üzere!

Katılım koşulları:
– Kursumuzdaki eğitim faaliyetleri için belirlenen ücretler, kurs öncesinde ve sırasında yapılan sarf giderlerin katılımcı sayısına eşit olarak bölünmesiyle belirlenmektedir. Kursta görev alan anlatıcı ve yönlendiriciler bu faaliyetlerden hiçbir maddi gelir elde etmemektedir. Kursa katılanlar, Doğa Okulu’na yaptıkları ödeme ile bu faaliyetin gerçekleşmesi için kullanılan lojistik ve organizasyon giderlerine ortak olarak doğa koruma ve doğa kültürü çalışmalarına destek olmaktadır.

-Üç gün sürecek olan Zeytin Ormanı Okulu’na katılacak olan her bir katılımcının kurs kapsamında yapılan harcamalar için 630 TL ödeme yapması gerekiyor.

(Bu miktar, toplamda sekiz öğünü birlikte geçireceğimiz kursta bir kişinin toplam yemek masrafı 160 TL, kurs sırasında kullanacağımız malzemelerin temini için 20  TL, kursa katılacak anlatıcıların yol masrafları için 20 TL, kurs öncesinde ve sırasında gerçekleştirilen lojistik giderleri için 230 TL, doğa koruma ve doğa kültürü çalışmalarına destek payı olarak 200 TL olacak şekilde belirlendi.)

-Doğa Okulu’nun kursları 0-6 yaş çocuklar için ücretsiz, 7-15 yaş aralığı için yarı ücretli, 16 yaş ve sonrası için de tam ücretlidir.

– Ücretsiz olan konaklama Doğa Okulu araştırma binasının salonunda, mütevazı koşullarda, kendi mat ve uyku tulumlarınızda gerçekleşecek. Havanın uygun olması halinde çadır kurma şansımız da bulunuyor.

– Doğa Okulu’nun kursları sabit anlatımlar içermemekte. Kurslarımızda sohbete, birlikte üretmeye ve düşünmeye dayalı bir yol izliyoruz. Katılımcılarımızın öğrenme faaliyeti esnasında oluşan her türlü temizlik, düzenleme, bulaşık yıkama ve benzeri işlere gönüllü olarak el vermeleri, imece ve paylaşıma dahil olmaları okulumuzun düşünme ve çalışma biçiminin temel özelliklerinden biri.

– Kurs yerine ulaşımı katılımcıların kendi imkanlarıyla karşılamasını bekliyoruz. Ulaşım hakkında ayrıntılı bilgileri katılımınızın kesinleşmesinin ardından paylaşacağız.

-Doğa Okulu’nun kurslarına katılmadan evvel internet sitemizdeki Öz (Değerlerimiz) vÇalışma Biçimi adlı bölümleri okumanızı tavsiye ediyoruz.

Ayrıntılı bilgi ve katılım için:
Güher Gürmen – 0532 250 98 56 – [email protected]

Yorum yapılmamış

Yorum Bırak

Change this in Theme Options
Change this in Theme Options