Kuraklıkla Mücadele ve Sulak Alanların Korunması Konferansı İzmir’de gerçekleşti.

Kategori: Haber, Genel
Etiketler:

Türkiye ve AB Arasında Şehir Eşleştirme-II: Yeşil Bir Gelecek İçin Eşleştirme Hibe Programı (Town Twinning between Türkiye and EU-II (Twinning for a Green Future) Grant Scheme) kapsamında Doğa Derneği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Köy-Koop İzmir Birliği ve uluslararası ortakları DOPPS/BirdLife Slovenya, Lübliyana Belediyesi, Lübliyana Kentsel Bölge Kalkınma Ajansı ile birlikte kuraklığa karşı önlemler geliştirmek ve sulak alanların korunması için 3-4 Ekim 2024’te İzmir’de bir araya geldi.

Toplantının ilk günü uzmanlar İzmir Gediz Deltası’nın ve İzmir’in sulak alanlarının önemi konularında ve kuraklık senaryoları ile alınabilecek önlemlere yönelik fikir alışverişinde bulundular. Kentsel ortamlarda kuraklıkla mücadele, sulak alanların korunmasında ulusal zorluklar, kırsal alanlarda hayvancılık için uygun mahsullerin seçimi gibi farklı oturumlarda akademisyenler, yerel yönetim ve sivil toplum temsilcileri deneyimlerini paylaştı. Program Kuraklıkla Mücadele ve Sulak Alanları Koruma İçin Zorlukları Belirleme ve Çözüm Bulma Paneli ile devam etti.

Toplantının ikinci günü Gediz Deltası’nın güney bölümünde saha çalışması ve Çiğli kıyı bataklıklarında kuş gözlem faaliyeti gerçekleştirildi. Ardından Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanlığı, Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi (UTAEM) tarafından yürütülen Gediz Deltası Çalışmaları katılımcılara aktarıldı.

İzmir ve Lübliyana şehirlerinin işbirliği ve deneyim alışverişi, her iki şehrin kırılganlıklarının ortaya çıkarılmasını sağlamaya ve kuraklık sorunuyla baş etme açısından teknik, kurumsal politika ve değerlendirmelerin geliştirilmesi için yeni fırsatlar yaratmaya devam edecek.

Fotoğraflar: Ali İhsan Mimtaş

Bu yayın Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. İçeriği yalnızca Doğa Derneği sorumluluğundadır ve her zaman Avrupa Birliği’nin görüşlerini yansıtmaz.

Ayrıntılı Bilgi ve İletişim İçin:

Burçin Yaraşlı, Doğa Derneği Sulak Alanlar Uzmanı

[email protected] 0 549 718 58 76