Deniz Kuşları Sorumlusu

Kategori: Genel, Haber, Kuşlar
Etiketler: , ,

Fotoğraf: Alper Tüydeş

Doğa Derneği’nin koruma faaliyetlerine destek olmak ve tam zamanlı olarak çalışmak üzere Deniz Kuşları Sorumlusu ekip arkadaşı arıyoruz. Aşağıda aranan özelliklerin size uygun olduğunu düşünüyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Doğa Derneği, BirdLife Türkiye
İş Tanımı
Deniz Kuşları Sorumlusu
Görev Yeri: İzmir

Görev ve Sorumluluklar:

• Doğa Derneği’nin deniz kuşları envanter ve izleme çalışmalarını geliştirilmesine katkıda bulunmak ve belirlenen yöntemleri yöntemleri uygulamak,
  • Türkiye’nin deniz kuşlarının koruma durumları ve tehlike seviyeleri konularında yapılan çalışmaları, Doğa Derneği adına akademisyenler ve ulusal/uluslararası sivil toplum örgütleri ile ortaklıklar kurarak, izlemek ve sentezlemek.
  • Türkiye’nin Önemli Deniz Kuşu Alanları’nın belirlenmesi için bir strateji hazırlamak ve uygulamak.
  • Deniz kuşları için hazırlanan bölgesel ve ulusal eylem planları ile kırmızı liste değerlendirmelerinin geliştirilmelerine katkı koymak.
  • İhtiyaç duyulduğu takdirde Türkiye’de yürütülen ulusal denizel biyolojik çeşitlilik izleme ve araştırma projelerine katkı koymak.
  • Türkiye’nin deniz kuşları çeşitliliğinin durumu konusunda hakemli dergiler için hazırlanacak makalelerin yazılmasına destek olmak.

Nitelikler

• Ulusal ve uluslararası ölçekte kuşlar ve biyolojik çeşitliliğin korunması için iyi ilişkiler ve ortaklıklar kurmaya istekli olmak.
  • Türkiye’deki ve küresel ölçekteki farklı bakış açıları ve kültürlere saygılı ve açık olmak.
  • Kuşlar ve biyolojik çeşitliliğin korunması için bir ekibin üyesi olarak, özveri ve ilgi ile çalışabilmek.
  • Saha çalışmaları ve diğer amaçlarla yolculuk yapmak için esnekliğe sahip olmak.
  • Esnek zaman yönetimi becerisine sahip olmak.
  • Proje yönetimi konusunda deneyime sahip olmak.
  • Türkçe, İngilizce ve tercihen bir diğer Anadolu dilini akıcı konuşma ve akademik yazım seviyesinde kullanabilmek.
  • Deniz biyolojik çeşitliliğin araştırılması ve korunması konusunda deneyim ve konuyla ilgili lisans/yüksek lisans eğitimine sahip olmak.
  • B sınıfı ehliyete ve aktif sürücülük becerilerine sahip olmak.
  • Seyir halindeki gemilerde açık güvertede gözlem yapabilecek fiziki uygunluğa sahip olmak.
  • Tercihen motorlu şişme botları kullanabilme becerisine sahip olmak.

Başvuru yapmak isteyenlerin en geç 13 Eylül 2019 günü içinde [email protected] adresine bir niyet mektubu ve özgeçmiş göndermelerini diliyoruz. Doğa Derneği’ne katılmayı düşündüğünüz için şimdiden teşekkür ederiz.

Yorum yapılmamış