Doğa Derneği’nin yeni Onursal Üyesi Güven Eken oldu.

Kategori: Haber, Genel
Etiketler:

Doğa Derneği ve Seferihisar Doğa Okulu kurucularından olan Güven Eken, Doğa Derneği Genel Kurulunda oy birliğiyle alınan kararla Doğa Derneği’nin ikinci Onursal Üyesi oldu.

2004-2014 yılları arasında sırasıyla Doğa Derneği’nin Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Eken, 2014-2019 yılları arasında Seferihisar Doğa Okulu’nun eğitim programlarını koordine etti.

Güven Eken’in dernek kapsamında yürüttüğü en önemli çalışma dünyada ilk kez yapılan “Önemli Doğa Alanları” oldu. Bu çalışma sonucu Türkiye’de nesli tükenmekte olan tüm canlı türleri ve onların yaşadığı alanlar tek bir yayında belgelendi. Aynı zamanda İran – Anadolu Sıcak Bölgesi, Kadim Üretim Havzaları, Yaşayan Parklar, Akışkan Mekanlar ve Döngüsel Kültür gibi doğa koruma araçlarının kavramsal tasarımını gerçekleştirdi.

2019-2024 yıllarında İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı olarak görev alarak, İzmir Vakfı Genel Müdürlüğü, İzDoğa Yönetim Kurulu Başkanlığı ve İzmir Planlama Ajansı’nın kurucu başkanlığı görevlerini yürüttü.

2011’den bu yana Seferihisar Orhanlı’da ve memleketi olan Gelibolu’da çiftçilik yaparak zeytinyağı ve buğday üretiyor. 2024 yılında kurmuş olduğu İzmir Okulu’nda ise araştırma ve eğitim programları tasarlamaya ve uygulamaya devam ediyor.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi 1996 mezunu olan Güven Eken. İleri derecede İngilizce ve Almanca biliyor.

Yorum yapılmamış